Styret i Fotografihuset AS

Portrett 1 Erling Johansen.jpg

Erling Johansen

Erling Johansen er Styreleder i Fotografihuset AS og Stiftelsen SE, som har jobbet siden 2005 for å etablere et fotografihus i Oslo. Han er foto-entusiast og har variert og bred erfaring fra kultur- og næringsliv, særlig oppstart, snuoperasjoner og markedsføring/salg. Han er utdannet siv.øk fra Norges Handelshøyskole og har vært aktiv brobygger internasjonalt mellom de Nordiske land og Baltikum, som honorær konsul for Latvia, leder av Nordjazz, Generalsekretær for Norsk jazzforum og generelt som en aktiv kulturarbeider med fokus på musikk, litteratur, billedkunst og fotografi.

Portrett 1 Kari Engh Johansen.jpg

Kari E. Johansen

Kari Engh Johansen er Styremedlem og har hatt et forhold til fotografi siden hun var barn, med en onkel som var medlem av Oslo Kameraklubb. Han fremkalte bilder på badet og hang dem til tørk på snor over badekaret. Det har bidratt til at hun er stor fan av både fotografer og fotografi, og brenner for å få fotografiet frem der folk ferdes. Til daglig driver hun KOM INN AS og jobber med merkevarebygging av bygg, bydeler og byer gjennom å synliggjøre beliggenhet, historie, arkitektur, kunst og håndverk. Hun benytter stadig fotografi i sine prosjekter, og samarbeider både med museene og med utvalgte fotografer.

Portrett 1 Erling Maartmann-Moe.jpg

Erling M-Moe

Erling Maartmann-Moe er styremedlem og representerer i styret foto-entusiasten, den interesserte amatør som selv fotograferer. Yrkesmessig arbeider han med investeringer i gründerselskaper gjennom såkornfondet Alliance Venture der han er partner. Han er utdannet cand. real. i Informatikk fra Universitetet I Oslo, og har i mange år arbeidet med digital teknologi og digitale medier. Han har vært foto-entusiast siden ungdommen. Han har bidratt på workshop om fremtidens digitale fotografi på Nordic Light, og har deltatt på foto-workshops bl.a. i Praha og Havana.

Portrett 1 Jonas Bendiksen.jpg

Jonas Bendiksen

Jonas Bendiksen er styremedlem og det eneste norske medlemmet av verdens meste prestisjetunge fotobyrå, Magnum Photos. Gjennom to tiår har han krysset grensene mellom visuell historiefortelling, journalistikk og kunst. Han har jobbet for magasiner over hele verden, som National Geographic, TIME, Stern, Le Monde, VG og andre, gitt ut tre fotobøker og stiller ut over hele verden.

Portrett 1 Turid Martinsen.jpg

Turid Martinsen

Turid Martinsen er styremedlem og har arbeidet med visuell kommunikasjon, film og foto i hele sin yrkeskarriere. Hun har utdanning fra Kunsthøyskolen i Oslo og fra Konstfackskolan i Stockholm. Hun har erfaring fra etablering og drift av virksomheter på filmområdet både i Norge og i Senegal. Hun har vært leder av Mediefabrikken i Akershus, vært initiativtager til etablering av Viken regionale Filmsenter, og har sittet i Viken Filmsenters styret siden starten for 6 år siden. Hun har også sittet 8 år i styret for Norsk Film A/S, som representant for Oslo kommune. Idag bruker hun mye av sin tid som aktiv amatørfotograf, og har deltatt i fotoworkshops i India, Laos, Vietnam og Cuba. Turid brenner for fotografi som et av de viktigste kunstneriske uttrykk i dagens samfunn.

Portrett 1 Arthur Tennøe.jpg

Arthur Tennøe


Arthur Tennøe er Styremedlem
og styreleder i Fellesorganisasjonen Foto-Norge, leder av Norsk Fotohistorisk Forening – Preus museums venner og seksjonsleder for Bilder, trykk og konservering ved Nasjonalbiblioteket. Tennøe har bidratt til en rekke konferanser, publikasjoner og utstillinger på fotofeltet i Norge og internasjonalt og er medlem av Den norske komiteen for verdens dokumentarv.