Styret i Fotografihuset AS

 ©FOTO: CF-Wesenberg

©FOTO: CF-Wesenberg

Erling Maartmann-Moe, styremedlem representerer i styret foto-entusiasten, den interesserte amatør som selv fotograferer. Yrkesmessig arbeider han med investeringer i gründerselskaper gjennom såkornfondet Alliance Venture der han er partner. Han er utdannet cand. real. i Informatikk fra Universitetet I Oslo, og har i mange år arbeidet med digital teknologi og digitale medier.  Han har vært foto-entusiast siden ungdommen. Han har bidratt på workshop om fremtidens digitale fotografi på Nordic Light, og har deltatt på foto-workshops bl.a. i Praha og Havana.

Kari Engh Johansen, styremedlem har hatt et forhold til fotografi siden hun var barn, med en onkel som var medlem av Oslo Kameraklubb. Han fremkalte bilder på badet og hang dem til tørk på snor over badekaret. Det har bidratt til at hun er stor fan av både fotografer og fotografi, og brenner for å få fotografiet frem der folk ferdes. Til daglig driver hun KOM INN AS og jobber med merkevarebygging av bygg, bydeler og byer gjennom å synliggjøre beliggenhet, historie, arkitektur, kunst og håndverk. Hun benytter stadig fotografi i sine prosjekter, og samarbeider både med museene og med utvalgte fotografer.

Åsmund Kjos Fjell, styremedlem, jobber til daglig som advokatfullmektig hos et av Norges ledende advokatfirmaer innenfor forretningsjus. Etter å ha vært på utveksling til Paris IV Sorbonne med fransk områdestudier, fikk han en interesse av fotografiets betydning for samfunnet. Utvekslingen bidro også til hans interesse for opphavsrett.  Gjennom sine interesser for kultur og forretningsjus, ser Åsmund frem til å bidra i arbeidet med å etablere et nasjonalt fotografihus.

Erling Johansen er styreleder i Fotografihuset AS og Stiftelsen: SE, som har jobbet siden 2005 for å etablere et fotografihus i Oslo. Han er foto-entusiast og har variert og bred erfaring fra kultur- og næringsliv, særlig oppstart, snuoperasjoner og markedsføring/salg. Han er utdannet siv.øk fra Norges Handelshøyskole og har vært aktiv brobygger internasjonalt mellom de Nordiske land og Baltikum, som honorær konsul for Latvia, leder av Nordjazz, Generalsekretær for Norsk jazzforum og generelt som en aktiv kulturarbeider med fokus på musikk, litteratur, billedkunst og fotografi.

Mona Jacobsen, styremedlem har arbeidet som journalist og redaktør i ulike medier det meste av sitt voksne liv. Hun sluttet etter fire år som nyhetsredaktør i Dagsavisen i 2001, og har siden da arbeidet som kommunikasjonsdirektør i Entra Eiendom og IT Fornebu.  Fra november 2014 har hun vært selvstendig kommunikasjonsrådgiver. Hun er kjent for å jobbe hardt og mye med det hun brenner for. Akkurat nå er det blant annet å etablere et fotografihus i Oslo.