RIKTIG 2018.09.25_FH_RHL_facebook-arrangementbilde.jpg

LABS NEW ARTISTS

 
 

Utstilling: Labs New Artists Show II

RED HOOK LABS INNTAR NEDLAGT BENSINSTASJON PÅ FROGNER

Det skjer noe magisk når gründeren bak et av USA’s største talentbyråer innen fotografi går tilbake til start. I samarbeid med Red Hook Labs, Fotografihuset, Møller Eiendom, Aars og Trøbbelskyter kommer en helt unik fotoutstilling, Labs New artist II, hele veien fra Red Hook i Brooklyn, til en nedlagt bensinstasjon på Frogner i 11 dager, fra 11. oktober til 21. oktober.

Bildene er tatt av 25 unge fotografer fra hele verden, og juryert av høyprofilerte industriledere, som også skal være mentorer for de unge fotografene det neste året. Bak det hele står Jimmy Moffat, en av tre grundere bak «Art + Commerce», som i dag er et av USA’s største talentbyråer innen fotografi. 
Red Hook Labs er dedikert til å støtte disse imponerende artistene, som viser personlige prosjekter som bruker nye teknikker og estetikk til det fotografiske medium. Utstillingen utforsker moderne kulturell estetikk, og presenterer provoserende bildefremstilling. Labs New Artists feirer prestasjonene i dette mangfoldige ensemblet av eksepsjonelle visjonærer.
Blant fotografene finner vi Tyler Mitchell, som står bak coverbildet til septemberutgaven av Vogue – med ingen ringere enn Beyonce. 

Jimmy Moffat er kanskje ikke et kjent navn i Norge, men i det amerikanske fotografi /motebildet har han vært en markant person i årtier. Som en av grunderne bak «Art + Commerce» på 80-tallet, et selskap som skulle støtte fotografer innen både fine art og kommersiell fotografering, har han skapt det som i dag er et makthus i bransjen ( Fotografer som Sølve Sundsbø, Paolo Roversi, Annie Leibovitz, Patrick Demarchelier, Steven Meisel etc etc). Han er kjent for å oppdage de nye neste store fotografene. 
Men for Moffat, er det vel så viktig å bidra helt på andre siden av skalaen. 
Han har jobbet med tiltak i, og for, underfinansierte lokalsamfunn i USA i årtier. For tre år siden kom ideen til Red Hooks Lab – et slags fotografisk samlingspunkt med studio, galleri, skole og produksjonsmuligheter, i nabolaget Red Hooks i Brooklyn.

Vil du være med? Registrer deg her: https://www.facebook.com/events/691411061229495/


VELKOMMEN TIL VERNISSAGE: 
11. oktober 2018 kl. 18 – åpen bar til kl. 23
Åpning av Oslos kulturbyråd Rina Mariann Hansen


FOTOGRAFIHUSETS PROGRAM LØRDAG 13.OKTOBER: 

kl 12:15-13:15
Artist-talk i samtale med Jimmy Moffat og Tone Hansen, direktør ved Henie Onstad Kunstsenter og er i tillegg kunstner, kurator, skrivbent, redaktør og oppnevnt som leder av Norsk Kulturråd. 

kl 13.30-14.30 
En skjult perle: Møllersamlingen, Denne samlingen tilhører Møller famlilien. Det er kunsthistoriker Nina Sørlie som i fire år har vært kurator og som holder foredraget. Hun har tidligere arbeidet med flere private og offentlige kunstsamlinger samt vært en aktiv aktør i det norske og internasjonale kunstmarkedet for mer enn 35 år.


kl 15.00-16.31
"Flashtalk12" Kjappe multimediapresentasjoner. 7 minutter på 19 bilder/illustrasjoner.

1 - Pernille Sandberg
2 - Paulina Tamara
3 - Marius Schultz
4 - Cecilie Risåsen
5 - Fredrik Matheson, Bekk
6 - Kine Bruniera
PAUSE 15 minutter
7 - Helge Brekke
8 - Sara Angelica Spilling
9 - Charlie Fjätström, Uncertain State Scandinavia
10 - Locarto v/ Jan Kindem
11 - Tone Solholm, Kairos Workshops
12 - Chris Aadland

FINISSAGE 21. OKTOBER:
Siste sjanse til å se utstillingen

LINKER:

Les mer om fotografene

Oversikt over bilder og priser

Om Red Hook Labs