Anna Riwkin-Brick, Israelsk kvinne, 1951. © Anna Riwkin/Moderna Museet.

Antonio Cataldo og Anna Tellgren

Samtaler om fotografi #6: Antonio Cataldo fra Fotogalleriet i Oslo og Anna Tellgren fra Moderne Museet i Stockholm.

Serien «Samtaler om fotografi» er en viktig del av Fotografihusets pilotprogram i 2020 og 2021. Disse samtalene vil danne grunnlaget for en diskusjon om hva Fotografihuset i Oslo skal og bør være. Serien er delt i to: «Fotografsamtaler» og «Posisjoner i nordisk fotografi». Den første representerer fotografenes egne stemmer, den siste består av bidrag fra lærere, kuratorer og kritikere innen feltet.

I seriens sjette samtale får vi møte Antonio Cataldo som er direktør for Fotogalleriet i Oslo og Anna Tellgren som er kurator for fotosamlingen på Moderna Museet i Stockholm. De vil snakke om sine egne posisjoner som kuratorer og om det å kuratere fotografi på bakgrunn av dialoger med kunstscenen og kunsthistorien.

Maria Pasenau, fra utstillingen Pasenau and the Devil, Fotogalleriet, Oslo, 2019. Valgt av Anontio Cataldo.

Antonio Cataldo er kurator og skribent bosatt i Oslo. I august 2018 tiltrådte han som kunstnerisk leder på Fotogalleriet. Har har en MA i utstillingsstudier fra Università Iuav di Venezia, hvor han studerte under professor og filosof Giorgio Agamben, og en BA fra Università degli Studi di Napoli. For Fotogalleriet har han, gjennom utstillinger, diskursive arrangementer og publikasjoner, utviklet et undersøkende program med utgangspunkt i bilders rolle i dagens samfunn. Tidligere, gjennom sitt arbeid for OCA, medvirket Cataldo som forsker, kurator og produsent for en rekke utstillingsprosjekter og diskursive arrangementer, i Oslo, på samarbeidende institusjoner, og til Norges bidrag til Veneziabiennalen. Parallelt med hans kuratoriske arbeid, har Cataldo siden 2016 arbeidet med en doktorgradsavhandling ved Zürcher Hochschule der Künste.

Anna Tellgren er fil. dr og intendent for fotografi ved Moderna Museet i Stockholm. Hon har kuratert en rekke utstillinger, blant annet Lars Tunbjörk Vinter/Hem (2007), Moderna Museet Nu: Inta Ruka (2008), Ett sätt att leva. Svensk fotografi från Christer Strömholm till idag (2014) og Skrivet i ljus. De första fotograferna (2017). Utstillingen Francesca Woodman. Om att vara en ängel (2015) har turnert internasjonalt. Tellgren er også forskningsleder ved museet och var tidligere forsker og lærer ved Konstvetenskapliga institutionen, Stockholms universitet. Hun var redaktør for Historieboken. Om Moderna Museet 1958–2008 (2008) og er Associate Editor for Konsthistorisk tidskrift/Journal of Art History.

Arrangementet er gratis, men antall plasser er begrenset. Vi anbefaler derfor forhåndspåmelding. Eventuelle ledige plasser er tilgjengelige på stedet.

Fotografihuset følger myndighetenes råd og pålegg i forbindelse med den pågående koronapandemien. Vi ber publikum holde en meter avstand og holde seg hjemme dersom de er syke.

Samtalen blir streamet direkte på Instagram. Her kan du også finne tidligere samtaler.

Tid: 25. september 2020 kl. 18. Totalt 24 plasser.

Arrangementene foregår i vår midlertidige utstillingspaviljong, og vi oppfordrer gjestene til å kle seg varmt nå mot slutten av sommeren.

Påmeldingen er stengt.

Del denne saken

Share on facebook
Share on email