Foto: Benjamin Alexander Huseby.

Benjamin Alexander Huseby og Eline Mugaas

Serien «Samtaler om fotografi» er en viktig del av Fotografihusets pilotprogram i 2020 og 2021. Disse samtalene vil danne grunnlaget for en diskusjon om hva Fotografihuset i Oslo skal og bør være. Serien er delt i to: «Fotografsamtaler» og «Posisjoner i nordisk fotografi». Den første representerer fotografenes egne stemmer, den siste består av bidrag fra lærere, kuratorer og kritikere innen feltet.

I seriens andre samtale møtes fotograf, kunstner og moteskaper Benjamin A. Huseby og kunstner Eline Mugaas. Det blir en samtale om bildenes sosiale liv som collage og motebilder, den kunstneriske kanon og representasjon, og om bildets transcenderende og omdefinerende kraft. Der Mugaas har gått arkivistisk til verks via fanzine-serien ALBUM og skapt et metanarrativ rundt kropp, seksualitet og bildenes sosiale liv, skaper Huseby koalisjoner mellom identitet, representasjon og mote gjennom prosjektet GmbH, et motehus og kunstprosjekt. De kan begge leses som kanon-kritiske bildeskapere, og jobber med representasjonsmangfold, og utforsker den betydningen konsensus har for våre forventninger til identitet. Ordstyrer er Lisa Bernhoft-Sjødin.

Arrangementet er gratis, men antall plasser er begrenset. Vi anbefaler derfor forhåndspåmelding. Eventuelle ledige plasser er tilgjengelige på stedet.

Fotografihuset følger myndighetenes råd og pålegg i forbindelse med den pågående koronapandemien. Vi ber publikum holde en meter avstand og holde seg hjemme dersom de er syke.

Tid: 28. August 2020 kl. 18.00. Totalt 24 plasser. ARRANGEMENTET ER FULLTEGNET.

Når du ser meldingen «Message sent» her på nettsiden er påmeldingen mottatt av oss. Vi bekrefter din påmelding per epost før arrangementet.

Del denne saken

Share on facebook
Share on email