Fotografihusets partnerprogam 2021

Helge Skodvin, Mai 2020. Fra boken Dette året, Molo Press, 2021.

Fotografihusets partnerprogam 2021

Det fremtidige Fotografihuset vil romme et hovedprogram, et formidlingsprogram, et kulturprogram og et partnerprogram. Det siste vil gi mulighet for et bredt engasjement rundt fotografiet og Fotografihuset for bl.a. fotograforganisasjonene, norske fotoinstitusjoner, samarbeidspartnere og sponsorer. Partnerne vil kunne samarbeide med Fotografihuset eller presentere egne utstillinger og aktiviteter i våre lokaler. Partnerprogrammet ble lansert i pilotutgave på Sukkerbiten den 10. juni 2021. Programmet løper helt frem til september. Denne siden oppdateres fortløpende med informasjon.

10. – 20. juni 2021

Bilder Nordic School of Photography
On Hope

Partnerprogrammet vil bli en viktig del av det fremtidige Fotografihuset. Det ble lansert i pilotutgave torsdag 10. juni 2021 med utstillingen On Hope av 29 avgangsstudenter fra Bilder Nordic School of Photography i Oslo. Utstillingen tar utgangspunkt i det ekstraordinære året studentene har lagt bak seg. På sin nettside skriver studentene:

«…hope requires participation. It´s something we do, rather than something we have. Hope is not accepting that everything was, is or will be fine, but the motivation for progress, the drive to keep moving forward. To hope is to embrace the unknown.»

Les mer her.

23. juni – 11. juli 2021

Norske naturfotografer
Med kamera som våpen

Utstillingen Med kamera som våpen i regi av Norske Naturfotografer er viet de truslene som naturen møter i dag. Nedbygging av natur, skogbruk, landbruk, jakt, forurensing og klimaendringer er noen eksempler på viktige problemstillinger som berøres.

Les mer her.

21. – 29. august

Sofie Amalie Klougart og Christian Belgaux (red.)
Dette året

Dette året er et fotografisk dokument om det norske samfunnet under koronakrisen. 53 av Norges ledende fotografer i skjæringspunktet mellom kunst og dokumentar har laget originale arbeid i respons til pandemien. Arbeidet er samlet i en bok som tar for seg koronakrisen, men som også er et portrett av det norske samfunnet, i en tid hvor våre beste og verste sider har vært ekstra synlige.

Med bidrag fra Adrian Øhrn Johansen, Andrea Gjestvang, Anne-Stine Johnsbråten, Bente Geving, Camilla Alexandra Lie, Christian Belgaux, Christian André Strand, Christian Tunge, David B. Torch, Dev Dhunsi, Eirik Brekke, Eivind H. Natvig, Eivind Senneset, Ellen Lande Gossner, Erik Mowinckel, Erlend Berge, Gøran Bohlin, Hanne Marie Lenth Solbø, Helge Skodvin, Io Sivertsen, Ivar Kvaal, Jens Hauge, Jibril Lateef, Jon Benjamin Tallerås, Julie Hrnčířová, Katinka Goldberg, Katinka Hustad, Knut Egil Wang, Lars Martin Hunstad, Line Bøhmer Løkken, Margareta Bergman, Maria Pasenau, Marie Sjøvold, Marte Vike Arnesen, Marte Aas, Marthe Thu, Mathilde Helene Pettersen, Mirjam Stenevik, Monica Strømdahl, Morten Andersen, Morten Røyr, Nina Strand, Nora Savosnick, Odin Drønen, Ola Rindal, Paul S. Amundsen, Signe Fuglesteg Luksengard, Sofie Amalie Klougart, Sonja Siltala, Terje Abusdal, Tonje Thilesen og Verena Winckelmann.

Boken inneholder et essay av Thomas Hylland Eriksen, bokdesign av Greger Ulf Nilson. Utgitt av Molo Press. Et utdrag fra Dette året vil også bli utstilt på Preus Museum i Horten under Fotografiets dag, 28. august.

Dette året er støttet av Fritt Ord og Bergensenstiftelsen.

Sofie Amalie Klougart er en dansk fotograf basert i Oslo. Hun har arbeidet som fotolærer og billedredaktør. Prosjektene hennes portretterer stedsspesifikke miljø som viser globale utfordringer og tendenser. Klougart har stilt ut i kjente institusjoner så vel som i mer eksperimentelle format hos museer, kunsthaller og fotofestivaler. Hun skal stille ut på Nasjonalmuseet i Oslo i 2022.

Christian Belgaux er en fransk-norsk fotograf. Han har stilt ut ved en rekke institusjoner internasjonalt og utgitt flere bøker både som fotograf og fotoredaktør. Han var tidligere fotoredaktør i Natt&Dag og har siden 2015 vært fast fotograf i Morgenbladet.

Partnerutstilling 6. – 11. september

OMA
Oslo Urban Week (7. – 9. september)

Oslo Urban Week (OUW) er en ny møteplass for oss som er engasjert i utvikling av framtidens byer og lokalsamfunn. Historiens første Oslo Urban Week ser dagens lys i Bjørvika 7.-9. september. Med over 40 arrangementer, debatt, samtaler og konseptuelle sesjoner om byutvikling skal OUW ta hele Bjørvika-området med omegn i bruk på både dag og kveldstid.

OMA lanserer en ny pris under Oslo Urban Week; OMA Awards er en helt ny pris som hedrer personer og selskaper som gjør Oslo til en enda bedre by å bo, arbeide og leve i. OMA Awards deler ut pris i tre kategorier: Årets pollinatorÅrets transformasjonsprosjekt og Årets bylivsprosjekt. Det er tre nominerte per kategori og publikum er med på å stemme frem vinneren. De nominerte personer og prosjekter blir presentert i en utstilling på Fotografihuset 6.-11. september.

Les mer her.

17. – 26. september

Norske Reklamefotografer
Gullsnitt 2021

Norges fotografforbund presenterer Gullsnitt 2021.

Gullsnitt er Norges viktigste konkurranse for reklamefotografi, med formål om å synliggjøre reklamefotografiet i Norge. Konkurransen er til for å inspirere både fotografer og byråer, og arrangeres av NFFs faggruppe Reklamefotografene. Konkurranseperioden varer utover høsten 2021 med en utstilling i september, en innsendingsperiode, og juryering fram mot premieutdeling i november.

I år starter konkurransen med en partnerutstilling i Fotografihusets utstillingspaviljong, hvor informasjon om årets konkurranse blir presentert og tidligere vinnere i konkurransen blir utstilt.

17. september blir det et åpent kick-off arrangement (lenke til arrangement).

Skroll til toppen