Gillian Laub – Family Matters + Gunhild Enger – Prematur: 30.4 – 13.6.22

Mom and Dad with the Wedding Planner, 2008 © Gillian Laub
FAMILY MATTERS — GILLIAN LAUB (US)

Gillian Laub: Family Matters + Gunhild Enger: Prematur

De siste tjue årene har Gillian Laub brukt kameraet sitt til å dokumentere det emosjonelle og politiske landskapet i sin egen New York-familie. Family Matters utforsker Laubs økende ubehag i møte med familiens ekstravagante livsførsel og bekymringer knyttet til privilegier og familiebånd — en uro som forsterkes ytterligere da det kommer for en dag at Gillian og foreldrene hennes befinner seg på hver sin side av den mest splittende politiske kampanjen og påfølgende presidentskap i nyere amerikansk historie. Etter hvert som det skarpe politiske skillet manifesterer seg mellom familiens to fløyer av tilhengere og motstandere av Trump, fremstår Laubs familie som en metafor for en nasjon som fortsatt sliter med polariserende politiske realiteter. Til syvende og sist er Family Matters også en feiring av urokkelig familiær kjærlighet i møte med splittende retorikk.

Family Matters ble utgitt på Aperture i 2021, et av verdens ledende og mest prestisjefylte forlag for fotografi. Prosjektet har fått omfattende presseomtale i blant annet New York TimesWashington Post og Time Magazine, og ble nylig vist ved International Centre of Photography i New York. Dette er hennes første utstilling i Norge.

Family Matters is excerpted from an exhibition originated at the International Center of Photography, New York.

PROSJEKTROMMET

Filmvisning lørdager & søndager 13-18
© Gunhild Enger

Parallelt med Laubs utstilling vises Gunhild Engers kortfilm Prematur i Fotografihusets prosjektrom. Prematur handler om norske Martin og hans gravide spanske kjæreste, Lucia. Vi er med å observerer de første 15 minuttene Lucia tilbringer på norsk jord, hennes første møte med norsk kultur og kommende svigerforeldre: Et møte preget av nervøsitet, forventninger og misforståelser.

Åpningen skjer 30.april på Sukkerbiten. Velkommen!

 
Skroll til toppen