Jonas Bendiksen, Russland, 2015. Fra prosjektet Det siste testamente. © Jonas Bendiksen/Magnum Photos.

Jonas Bendiksen og Andrea Gjestvang

Samtaler om fotografi #1.

Serien «Samtaler om fotografi» er en sentral del av Fotografihusets pilotprogram i 2020 og 2021. Disse samtalene vil danne grunnlaget for en diskusjon om hva Fotografihuset i Oslo skal og bør være. Serien er delt i to: «Fotografsamtaler» og «Posisjoner i nordisk fotografi». Den første representerer fotografenes egne stemmer, den siste består av bidrag fra lærere, kuratorer og kritikere innen feltet.

Den første fotografsamtalen er et møte mellom Jonas Bendiksen og Andrea Gjestvang, to av Norges fremste dokumentarfotografer. De vil presentere sine kunstnerskap og dokumentarfotografiets potensial i dag, på trykk, i digitale medier og som utstillingsobjekt.

Andrea Gjestvang, Syv søstre, Irbid, Jordan, 2015. Fra prosjektet Return.

Jonas Bendiksen (f. 1977) er en norsk fotograf. Han begynte sin karriere da han var 20, da han flyttet han til Russland. I de første årene reiste han på kryss og tvers av den tidligere Sovjet-unionen og jobbet med bokprosjektet Satellites, som kom ut på forlaget Aperture Foundation i 2006. Hans siste store prosjekt, Det Siste Testamente, utforsker historien rundt syv menn som alle hevder å være den gjenkomne Jesus Kristus. Bendiksen har mottatt mange priser, bl.a. Telenors kulturpris, Infinity-prisen fra International Center of Photography, og Fotografiprisen. I 2004 ble han tatt opp i det prestisjefylte billedbyrået Magnum Photos.

Andrea Gjestvang (f. 1981) er utdannet fotojournalist ved Høgskolen i Oslo (nå Oslo Met). Hun har arbeidet for en rekke norske og internasjonale magasiner som Time Magazine, SZ Magazin og Newsweek. I 2013 vant hun Årets Bilde og den prestisjetunge L’Iris d’Or/Sony World Photography Awards «Photographer of the Year». Hun har en rekke utstillinger bak seg. Gjestvangs prosjekt ble presentert i Norwegian Journal of Photography #1 (2013).

Arrangementet er gratis, men antall plasser er begrenset. Vi anbefaler derfor forhåndspåmelding. Eventuelle ledige plasser er tilgjengelige på stedet.

Fotografihuset følger myndighetenes råd og pålegg i forbindelse med den pågående koronapandemien. Vi ber publikum holde en meter avstand og holde seg hjemme dersom de er syke.

Samtalen blir streamet direkte på Instagram. Her kan du også finne tidligere samtaler.

Tid: Torsdag 17. september 2020 kl. 18.

Arrangementene foregår i vår midlertidige utstillingspaviljong, og vi oppfordrer gjestene til å kle seg varmt nå mot slutten av sommeren.

Påmeldingen er stengt.

Rull til toppen