Kunstnersamtale med Yamile Calderón og Ewa Sapiezynska

Kunstnersamtale med Yamile Calderón og Ewa Sapiezynska

Fotografihuset har gleden av å presentere kunstnersamtale mellom kunstneren Yamile Calderón og Ewa Sapiezynska fredag 15. oktober kl 17:00 i Gamle Deichmanske Bibliotek

Samtalen tar utgangspunkt i Calderóns arbeider fra serien Narcos & Homes.

Fotografihuset viser utvalgte verk fra denne serien under fotofestivalen Oslo Negativ, som finner sted i Det Gamle Biblioteket fra 1. til 24. oktober 2021.

I fotoserien «Narcos & Homes» har Calderón tatt bilder av det som en gang var hjemmene til colombianske narkotikabaroner og som senere er blitt beslaglagt av landets myndigheter. Prosjektet er personlig, og kunstneren trekker på minner fra sin oppvekst i Colombia på 80- og 90-tallet, da narkotikahandelen var på sitt mest intense. Med sin far som assistent, har Calderón fotografert syv eiendommer og ett lagerrom med personlige objekter i ulike deler av landet.

Biografi

Yamile Calderón har studert fotografi på Kunsthøgskolen i Bergen. Blant hennes nyere prosjekter inngår fotoboka «Narcos & Homes» og videoinstallasjonen «Accidentally I got a GoPro», som ble tildelt fotokunstprisen til Bildende Kunstneres Hjelpefond. Calderón har deltatt i flere gruppeutstillinger, stilt ut på festivaler, og hatt soloutstillinger. Hun har presentert arbeidet sitt internasjonalt blant annet i Hong Kong, Helsinki, København, New York og Oslo. I Oslo har hun stilt ut på Oslo Kunstforening, Noplace, Fotogalleriet, BOA og Galleri Brandstrup.

Ewa Sapiezynska (f. 1980) har doktorgrad i sosiologi fra Universidad de Chile og mastergrad i latinamerikanske studier fra Universitetet i Warszawa. Hun har vært politisk rådgiver i regjeringen i Venezuela, akademiker i Chile og Polen og jobber i dag som politisk seniorrådgiver i Redd Barna. Hun har publisert om latinamerikansk samfunn og politikk i Le Monde Diplomatique, Political Critique, Klassekampen, Bistandsaktuelt og den prestisjefulle polske avisen Gazeta Wyborcza der hun en årrekke var fast bidragsyter til spalten «Urbane geriljaer».

Skroll til toppen