Jonas Ekeberg blir kunstnerisk leder for Fotografihuset

Jonas Ekeberg. Foto: Ane Hjort Guttu.

Jonas Ekeberg blir kunstnerisk leder for Fotografihuset

Fotografihuset AS har engasjert Jonas Ekeberg som kunstnerisk leder.

Ekeberg (født 1967) vil få et helhetlig ansvar for Fotografihusets kunstneriske profil. Han skal utvikle prosjektets kunstneriske visjon, og sikre kvalitet og faglig standard på utstillingene og formidlingsprogrammet for øvrig. Ekeberg starter i stillingen 1. februar 2020. Han vil få ansvaret for det kunstneriske programmet på Sukkerbiten i Bjørvika i Oslo i 2020 og videre frem mot åpningen av det nye Fotografihuset på samme sted i 2023.

– Fotografiet har en sentral rolle i kunsten og i samfunnet, og det er på høy tid at vi får et ambisiøst internasjonalt utstillingssted for fotografi i Oslo. Min viktigste oppgave blir å kombinere en høy faglig standard med et program som har bred appell. Det er en fantastisk interessant utfordring som jeg gleder meg til å ta fatt på, sier Jonas Ekeberg.

Ekeberg kommer fra stillingen som redaktør for det nordiske nettidsskriftet Kunstkritikk, og har tidligere vært direktør ved Preus Museum – det nasjonale museet for fotografi. Han har bred erfaring fra norsk kunst- og kulturliv og har blant annet vært grunnlegger av Oslo Kunsthall, sjefkurator for Momentum – nordisk biennale for samtidskunst i Moss og kurator på Office for Contemporary Art Norway (OCA).

Ekeberg er utdannet fotograf ved Statens høgskole for kunsthåndverk og designBergen (1993) og Högskolan för fotografi och film i Gøteborg (1997).

– Vi er svært glade for å ha fått en så kompetent og erfaren kunstnerisk leder som Jonas Ekeberg. Han har vært en sterk bidragsyter til å utvikle hele fotofeltet i Norge og Norden, og vil få en nøkkelrolle i å plassere Fotografihuset på et høyt internasjonalt nivå, sier styreleder Hans Abrahamsen i Fotografihuset.

For mer informasjon, kontakt:
Jonas Ekeberg, påtroppende kunstnerisk leder, jonas.ekeberg@pobox.com, 41505202
Erling Johansen, daglig leder i Fotografihuset, erling@fotografihuset.no, 47172216 

Fotografihuset AS ble etablert i 2014 med formål å etablere et senter for fotografi i Oslo. Med et enstemmig vedtak i bystyret i februar 2015 stilte Oslo kommune seg bak initiativet. Fotografihuset har inngått en intensjonsavtale med Hav eiendom om etablering på Sukkerbiten og Bjørvikautstikkeren. Åpningen er planlagt til 2023

Skroll til toppen