Ny ledelse i Fotografihuset

PRESSEMELDING 17.8.20

Styret i Fotografihuset i Oslo har engasjert Jonas Ekeberg som ny daglig leder fra 1. oktober 2020.

Jonas Ekeberg begynte i engasjementet som kunstnerisk leder for Fotografihuset den 1. februar 2020, og vil fremover bekle begge rollene.

– Vi er svært glade for at Jonas Ekeberg har takket ja til dette engasjementet. Han innehar den nødvendige faglige og administrative kompetansen for å etablere Fotografihuset som en profilert og samlende institusjon for det fotografiske miljøet og alle fotointeresserte i Norge, sier Arthur Tennøe, talsperson for styret i Fotografihuset AS.

Jonas Ekeberg er 53 år gammel og utdannet fotograf. Han har tidligere vært redaktør for tidsskriftet Hyperfoto (1994–1997), frilans skribent og kurator (1997–2002) informasjonssjef og kurator ved Office for Contemporary Art Norway (2002–2004), direktør for Preus museum, det nasjonale museet for fotografi (2004–2009) og sjefredaktør for nettidsskriftet Kunstkritikk (2009–2020).

– Det er fantastisk å få lede arbeidet med å etablere et fotografihus med internasjonale ambisjoner i Oslo. Fotografiet er overalt. Det er intimt, innsiktsfullt, engasjert, opprørende, vakkert og omveltende. Å bidra til at fotografiet får en mer sentral plass i norsk kulturliv er den beste utfordringen jeg kunne ha fått, sier Jonas Ekeberg.

Den 20. august 2020 åpner Fotografihusets pilotprogram på Sukkerbiten i Oslo.

– Styret i Fotografihuset vil benytte anledningen til å takke Erling Johansen for hans store innsats i forbindelse med prosjektet på Sukkerbiten, som styreleder fra 2015 til 2018, og som daglig leder, sier Arthur Tennøe.

For mer informasjon om Fotografihuset og pilotprogrammet på Sukkerbiten, se fotografihuset.no eller kontakt Arthur Tennøe, styrets talsperson, 954 21 444, eller Jonas Ekeberg, kunstnerisk leder og påtroppende daglig leder, 415 05 202.

Skroll til toppen