Foto: Kari Margrethe Sabro
Foto: Kari Margrethe Sabro

Pilotprogram 2022

For tredje år på rad tilbyr Fotografihusets pilotprogram et nært og engasjerende møte med fotografi i ulike sjangre gjennom en serie utstillinger, filmvisninger, workshops, foredrag og kunstnersamtaler. Denne sesongen inviterer vi til gå i dialog med fotografiet som et demokratisk, inkluderende medium som kan formidle noe om det grunnleggende, fellesmenneskelige – om det som forbinder oss som mennesker, på tross av forskjeller i bakgrunn, tilhørighet og identitet. Vi vil også sette søkelys på hvordan fotografiet kan medvirke til forestillinger og handlinger basert på hva som fremstilles som ekte, sant, eller usant.

6.3. – 26.4.22

Årets Bilde 2021, samproduksjon med Norske Pressefotografers klubb

30.4. – 14.6.22

Family Matters, Gillian Laub. Les mer her.
Prosjektrommet: Prematur, Gunhild Enger. Se filmen her.
Filmvisning lørdager & søndager.
Family Matters Workshop:

23.6. – 14.8.21

Somnyama Ngonyama (Hail the Dark Lioness), Zanele Muholi. Les mer her.
Prosjektrommet: Videoinstallasjon, Zanele Muholi, EyeMe

18.8. – 25.9.22

The Book of Veles, Jonas Bendiksen.
22. september: Kunstnersamtale og foredrag på Deichman Bjørvika: Jonas Bendiksen i samtale med bl.a. Bente Kalsnes. Mer info kommer.

29.9. – 1.12.22

The Charachters, Tonje Birkeland.
Prosjektrommet: The Discoverer of the Discoverers, Christopher Nicholson. Filmvisninger torsdag-søndag

 
Vertskapsprogram – Unge formidlere

Også i sommersesongen 2022 vil Fotografihusets paviljong på Sukkerbiten være betjent av unge utstillingsverter onsdag-fredag fra 16-18 og i helgene fra 14-18. Disse vertene i aldersgruppen 18- 25 år vil inngå i et «vertskapsprogram» der de får en grunnleggende innføring i formidling av kunstnerisk og dokumentarisk fotografi med vekt på historiene bildene rommer. Vertene vil få i oppgave å formidle dette i små fem-minutters foredrag under sine vakter, hver hele time i paviljongens åpningstid. 
Rull til toppen