Fotografihuset AS er blitt Stiftelsen Fotografihuset

Foto: Kari Margrethe Sabro

Fotografihuset AS er blitt Stiftelsen Fotografihuset

 
Fra og med 1. januar 2023 overtok den nyetablerte Stiftelsen Fotografihuset all aktivitet fra tidligere Fotografihuset AS. Det er de to eierne av det gamle aksjeselskapet som står bak etableringen av den nye stiftelsen. 


Fellesorganisasjonen Foto-Norge og den fotografiske Stiftelsen Se har lenge hatt ambisjon om å kunne gå sammen om å videreføre arbeidet med Fotografihuset i form av en uavhengig, selvstendig stiftelse. Nå er ambisjonen realisert, og den nye stiftelsens styre er sammen med daglig ledelse og kunsterisk ansvarlig allerede i full gang med årets sesong på Sukkerbiten og Pilotprogrammet 2023. 

Den nye stiftelsen bak Fotografihuset viderefører samarbeidet med HAV Eiendom om bruk av tomta på Sukkerbiten i Oslo også i 2023. Også i år har vi vært så heldige å få med oss Oslo Kommune, Kulturrådet og Fritt Ord som økonomiske støttespillere, noe vi er både stolt, glad og svært takknemlig for. Vi fortsetter også samarbeidet med de andre aktørene på Sukkerbiten, Oslo Badstuforening og Raffinade. Vi har også spennende samtaler med andre samarbeidspartnere og gleder oss til fortsettelsen! 

Programmet for Pilotprogrammet 2023 er lansert og sesongen åpnet med Årets Bilde-utstilling i samarbeid med Pressefotografenes Klubb søndag 12. mars. Deretter ruller det på med spennende og aktuelle utstillinger og aktiviteter, som vi håper vil skape mange gode øyeblikk for mange mennesker gjennom sesong 2023! 

Styret i stiftelsen Fotografihuset representerer erfaren og allsidig kompetanse innen både fotografi og levende bilder, organisasjon, ledelse, økonomi, drift- og forretningsutvikling av kunst- og kulturinstitusjoner, og består av:

Styreleder
Maria Lundberg

Styremedlemmer
Vidar Nordli-Mathisen
Ingvild Skrivervik Løken
Matti Lucie Arentz
Jon Gorospe
Einar Gisholt

Varamedlemmer:
Andrea Gjestvang
Roger Brendhagen

Utstillingsleder:
Katharine MacDaid

Kunstnerisk ledelse:
Karoline Hjorth

Sosiale medier og kommunikasjon:
Katrine Eltvik

Teknisk utstillingssansvarlig:
Kari Margrethe Sabro
Skroll til toppen