Foto: Kari Margrethe Sabro

Pilotprogram for 2023

 
12.3 – 24.4
 
Årets Bilde 2022, samproduksjon med Norske Pressefotografers klubb
Kåringen av Årets bilde er Pressefotografenes klubbs prestisjetunge, årlige premiering av det ypperste innen norsk foto- og videojournalistikk. Konkurransen bidrar til å sette det aller beste innen dokumentarfotografi på dagsordenen. Årets bilde bidrar også til å skape debatt og engasjement om fotojournalistikken, og bidrar til å sette en standard for visuell journalistikk.
 
 
28.4 – 18.6
 

Uncertain States Scandinavia – In the Defense of Love
Uncertain States Scandinavia (USS) er et kunstnerledet prosjekt som publiserer en gratisavis med fokus på skandinaviske kamerabaserte kunstnere. Fotografihuset har invitert USS til å ‘ta over’ gallerirommet på Sukkerbiten, og vil produsere en spesialpublikasjon som skal følge gruppeutstillingen.

Prosjektrommet:  Jorunn Myklebust Syversen – Norges visjonære
Samtidig viser filmskaper Jorunn Myklebust Syversen installasjonen Norges visjonære, inspirert av en gjennomsnittlig «Visjon Norge”-sending og av karismatiske pinsemenigheter i Norge.

22.6 – 13.8

Gauri Gill – Acts of Appearance
Gauri Gill’s Acts of Appearance portretterer innbyggerne i en landsby i Maharashtra, Vest-India. Bildene er laget i tett samarbeid med innbyggerne, som gjennom egenproduserte papirmaché-masker skildrer hverdagsliv og fremtidsvisjoner.

Prosjektrommet: Kristin Vollset – No Plan
Da den omreisende norske gatemusikeren Kristin Vollset krasjet varebilen sin inn i veggen til en av Dublins urbane hestegårder, vandret en hest og noen tenåringsgutter ut. Møtet ble utgangspunktet for denne musikalske dokumentaren.

Informasjon om programmet for høsten kommer her snart!

Rull til toppen