Utstillingsprogram for 2023

Foto: Kari Margrethe Sabro

Utstillingsprogram for 2023

 
26.10 – 31.12
 

Giulia Mangione – Crack of Doom

There are a variety of deep-rooted beliefs surrounding the apocalypse and the end of days. I am interested in understanding how belonging to a community or a cult can make people feel protected from what they fear may happen. I travelled from the Greek island of Patmos, where the Book of Revelations was written, to La Palma in the Canary Islands, and I took a road trip in the United States. 

 
22.9 – 22.10
 

All the Whisperings of the World

Siri Ekker Svendsen, Emanuel Cederqvist, Nicolai Howalt, Ori Gersht

All the Whisperings of the World kombinerer fire kunstnere som alle undersøker forholdet mellom naturen som et begrep som inkluderer menneskeheten, og naturen i sin egen form, hvordan vi forklarer oss selv gjennom naturen og hvordan vi søker tilflukt i den.

 

17.8 – 17.9
 

Stephen Gill – Please Notify the Sun

Den anerkjente britiske fotografen Stephen Gill er kjent for sine eksperimentelle metoder, som blant annet inkluderer nedgraving av bilder, fremkalling av negativer i energidrikk og insekter som spaserer rundt på innsiden av kameraet under fotografering. Fotografihuset viser nå utdrag fra hans tre siste fotobøker, som springer ut fra Gills avskjed med London og møtet med den svenske landsbygda. Der ble han nabo med Karl Ove Knausgård, som har skrevet tekster til Gills trilogi fra Skåne.

 

22.6 – 13.8

Gauri Gill – Acts of Appearance

Gauri Gill’s Acts of Appearance portretterer innbyggerne i en landsby i Maharashtra, Vest-India. Bildene er laget i tett samarbeid med innbyggerne, som gjennom egenproduserte papirmaché-masker skildrer hverdagsliv og fremtidsvisjoner.

Prosjektrommet: Kristin Vollset – No Plan

Da den omreisende norske gatemusikeren Kristin Vollset krasjet varebilen sin inn i veggen til en av Dublins urbane hestegårder, vandret en hest og noen tenåringsgutter ut. Møtet ble utgangspunktet for denne musikalske dokumentaren.

 
28.4 – 18.6
 

Uncertain States Scandinavia – In the Defense of Love

Uncertain States Scandinavia (USS) er et kunstnerledet prosjekt som publiserer en gratisavis med fokus på skandinaviske kamerabaserte kunstnere. Fotografihuset har invitert USS til å ‘ta over’ gallerirommet på Sukkerbiten, og vil produsere en spesialpublikasjon som skal følge gruppeutstillingen.

Prosjektrommet:  Jorunn Myklebust Syversen – Norges visjonære

Samtidig viser filmskaper Jorunn Myklebust Syversen installasjonen Norges visjonære, inspirert av en gjennomsnittlig «Visjon Norge”-sending og av karismatiske pinsemenigheter i Norge.

 
12.3 – 24.4
 
Årets Bilde 2022, samproduksjon med Norske Pressefotografers klubb
 
Kåringen av Årets bilde er Pressefotografenes klubbs prestisjetunge, årlige premiering av det ypperste innen norsk foto- og videojournalistikk. Konkurransen bidrar til å sette det aller beste innen dokumentarfotografi på dagsordenen. Årets bilde bidrar også til å skape debatt og engasjement om fotojournalistikken, og bidrar til å sette en standard for visuell journalistikk.
Skroll til toppen