Tanya Habjouqa/NOOR from the series Birds Unaccustomed to Gravity, Dead Sea, Israel 2013.

I forbindelse med åpningen av Tanya Habjouqas første separatutstilling i Norge inviterer Fotografihuset – i samarbeid med Preus museum og OsloMet – til seminaret «Images from Gaza: The Politics of Representation». 

– Det sies at krigens første offer er sannheten. Men ikke bare sannhetens, også idealenes fall bør bekymre oss, skrev Arne Johan Vetlesen i Klassekampen 9. desember 2023. Nå deltar filosofiprofessoren i en panelsamtale under ettermiddagsseminaret.

I tillegg til innlegg fra Tanya Habjouqa og filosof Arne Johan Vetlesen, vil det bli dialog mellom disse to og blant andre statsviter, medlem av Ekstremismekommisjonen og Mannsutvalget og styremedlem i Fritt Ord Sylo Taraku; professor ved institutt for journalistikk og mediefag ved Oslomet og leder for forskningsgruppa MEKK (Medier i Krig og Konflikt) Kristin Skare Orgeret; sosialantropolog, forsker, journalist, redaktør og forfatter Anne Hege Simonsen; leder for Palestinakomitéen Line Khateeb og bilderedaktør i VG Espen Rasmussen.

  • Første del av seminaret vil ta for seg visualiseringen av krigen i redaktørstyrte og sosiale medier 
  • Andre del drøfter hvilke samtidige og historiske krefter som påvirker både massemedia og opinion, gapet mellom det folkelige engasjementet og mediestrømmen, økende kanselleringer, sensur og selvsensur; og doble standarder i utenrikspolitikken – både i Norge og internasjonalt.

13. mars, kl. 17–19.30 i OsloMets auditorium Athene. Fri inngang.

Rull til toppen