Eric_Magassa, The Lost series, Gøteborg, 2017.

Eric Magassa og Wendimagegn Belete

Samtaler om fotografi #5: Eric Magassa og Wendimagegn Belete.

Serien «Samtaler om fotografi» er en viktig del av Fotografihusets pilotprogram i 2020 og 2021. Disse samtalene vil danne grunnlaget for en diskusjon om hva Fotografihuset i Oslo skal og bør være. Serien er delt i to: «Fotografsamtaler» og «Posisjoner i nordisk fotografi». Den første representerer fotografenes egne stemmer, den siste består av bidrag fra lærere, kuratorer og kritikere innen feltet.

Velkommen til en samtale mellom kunstner Eric Magassa (Sverige), kunstner Wendimagegn Belete (Etiopia) og ordstyrer Lisa Andrine Bernhoft-Sjødin. Eric Magassa utforsker gjennom flere medier hvordan vi kan skape nye formasjoner i urbaniserte og standardiserte bymiljøer i Sverige, i USA og på det europeiske kontinentet. The Lost Series (2017–) er en serie portretter av en enslig figur, ikledd mønstrede kleder og en boks over hodet med store øyne og fargerik overflate, som en futuristisk animefigur. Figuren står alltid alene, alltid på ikke-spektakulære steder i bysentrum eller drabantbyer, ofte definert av grå betong og høyblokker.

Wendimagegn Belete jobber frem nåtiden ved å synliggjøre fortiden i den. Han jobber med arkivmateriale fra etiopisk historie, spesielt fra den tiden da andre afrikanske land var under europeisk kontroll, og Etiopia hadde kjempet og vunnet mot italienske kolonister. Han bruker ofte arkivfotografi, og understreker en nåtid ved å rekontekstualisere dem med andre materialer, og skaper nye narrativ og representasjonsstrategier for fremtiden.

Dario Mitidieri, Ethiopia, 1991.

Samtalen vil foregå på engelsk.

Eric Magassa (f. 1972) er en Gøteborg-basert Gothenburg-based kunsten som jobber i flere medier. Han studerte ved Central Saint Martins, London og The Art Students League of New York. Nylige utstillinger: Passagen Konsthall, Linköping (2020), Gibca, Göteborg (2019), Valongo Festival, Santos, Brasil (2019), Alingsås Konsthall (2019), Modernautställningen, Stockholm (2018).

Wendimagegn Belete (f.1986, Ethiopia) bor og arbeider i Oslo. Han har en MA i samtidskunst fra Kunstakademiet ved Universitetet i Tromsø fra 2017, og en BFA fra ASFAD ved Addis Abeba University i Ethiopia fra 2012. Belete jobber med ulike medier, inkludert video, maleri, fotografi, tekst og funnede materialer. Beletes arbeider handler om hvordan historie, hukommelse og identitet formes og bekreftes, med særlig vekt på hans egen, etiopiske bakgrunn.

Arrangementet er gratis, men antall plasser er begrenset. Vi anbefaler derfor forhåndspåmelding. Eventuelle ledige plasser er tilgjengelige på stedet.

Fotografihuset følger myndighetenes råd og pålegg i forbindelse med den pågående koronapandemien. Vi ber publikum holde en meter avstand og holde seg hjemme dersom de er syke.

Samtalen blir streamet direkte på Instagram. Her finner du også opptak av de tidligere samtalene.

Tid: 18. september 2020 kl. 18. Totalt 24 plasser.

Arrangementene foregår i vår midlertidige utstillingspaviljong, og vi oppfordrer gjestene til å kle seg varmt nå mot slutten av sommeren.

Når du ser meldingen «Message sent» her på nettsiden er påmeldingen mottatt av oss. Vi bekrefter din påmelding per epost før arrangementet.

Del denne saken

Share on facebook
Share on email