TRELETT OVERSIKTSBILDE.jpg

Norges nye internasjonale arena for fotografi

Vinnerutkastet fra arkitektkonkurransen: «Trelett» fra Atelier Oslo, omkranset av store friarealer. Vinnerforslaget er et samarbeid med Lund Hagem Arkitekter, Bollinger Grohmann Ingeniører og ATSITE. Illustrasjon: Atelier Oslo.


Aktuelt:


Kort om prosjekt Fotografihuset

Våren 2018 inngikk HAV Eiendom AS og Fotografihuset AS en intensjonsavtale om å etablere Fotografihuset - en verdensarena for fotografi - på Sukkerbiten i Bjørvika.

Erling Johansen (t.v.), daglig leder i Fotografihuset AS, og Kjell Kalland, adm. dir. i HAV Eiendom. (Foto: CF-Wesenberg)

Fotografihuset etableres i tråd med det som er regulert på tomtene A10 (Bjørvikautstikkeren) og A11 (Sukkerbiten) rett utenfor Operabygget i Bjørvika. Etter planen åpnes dørene i 2023 for Norges nye verdensarena for fotografi.

 - Fotointeresserte fra hele Norge har lenge drømt om et internasjonalt senter for fotografi. Fotografihuset AS ble etablert i 2014 for å realisere drømmene, og ulike lokaliseringer har vært utredet. For å gjøre en slik satsing levedyktig på sikt må Fotografihuset ligge i hovedstaden, og Oslo kommune fattet i 2015 et enstemmig vedtak om etablering av Fotografihuset i Oslo, sier Erling Johansen, daglig leder. 

For ytterligere informasjon, kontakt daglig leder Erling Johansen på tlf: 47 17 22 16 eller erling@fotografihuset.no


Illustrasjon av området:

(Klikk på bildene for å se dem i større versjon)


Hav Eiendom AS

 

HAV Eiendom AS er et heleid datterselskap av Oslo Havn KF. HAV Eiendom eier en av Norges mest spennende tomteportføljer og har store planer for utvikling av våre sjønære tomter i Bjørvika. Deres mål er å tilrettelegge for en god og helhetlig byutvikling i Bjørvika.

Fotografihuset AS

Fotografihuset blir en internasjonal arena for fotografi i Oslo, og har ambisjoner om å trekke 250.000 betalende besøkende til et levende og inspirerende opplevelsessenter for Fotografi i Bjørvika. Fotografihuset AS er initiert og eid av Fellesorganisasjonen Foto-Norge og Stiftelsen SE, så hele det norske organisert foto-miljøet står bak satsingen.