Bilde fra pilotprogrammet 2021 og utstillingen «En dag i historien» på Fotografihuset i Bjørvika. Foto: Anna Maria Solum

Fotografihuset søker kunstnerisk og daglig leder

Fotografihuset AS i Oslo er under etablering som et internasjonalt senter for fotografi i alle sjangre. Vi håper å kunne etablere oss i nye lokaler på Sukkerbiten utenfor Operaen i Oslo i løpet av få år. Mens vi venter på en politisk beslutning om Sukkerbitens fremtid, arrangerer vi et pilotprogram på Sukkerbiten sommeren 2022.

Vi søker en kandidat som har sans for fotografiets ulike sjangre og som evner å samle fotografer, fotoentusiaster, støttespillere, samarbeidspartnere og politikere bak ideen om å etablere et fotografihus i Oslo.

Organisasjonen er under utvikling, og daglig leder må sammen med styret og eierne finne de rette samarbeidspartnere. I den neste fasen er det viktig å sikre videre faglig utvikling på de arenaene vi kan eksponere oss.

Erfaring med formidling av kunstnerisk og dokumentarisk fotografi, samt prosjektarbeid og/eller institusjonsdrift er ønskelig. Oppdraget forutsetter god kunstnerisk, økonomisk og kulturpolitisk innsikt. Du har erfaring med søknadsskriving, økonomistyring og budsjettarbeid. Du kommuniserer godt og har utpregede samarbeidsevner med andre, på tvers av bakgrunn og kompetanse.

Oppdraget er et engasjement som passer for en selvstendig næringsdrivende kulturell entreprenør, fotograf eller kurator. Oppdraget tilsvarer i utgangspunktet et 50% engasjement, men kan tilpasses den rette kandidaten etter avtale.

Tiltredelse 01. januar 2022 eller etter avtale.

For mer informasjon, kontakt styremedlem Linda Bournane Engelberth på telefon 92429670 eller styremedlem Maria Lundberg på telefon 93093889

Søknad med cv og referanser sendes post@fotografihuset.no senest den 20. oktober 2021.

Del denne saken

Share on facebook
Share on email