Nyheter

Helge Skodvin: Deilig er jorden

Åpning lørdag 04/12 kl. 14.00 I åtte år har Helge Skodvin fotografert landet rundt de siste ukene før jul. Han har kjørt rundt og besøkt bland annet kjøpesenter, parkeringsplasser, rådhus

Fotografihuset søker kunstnerisk og daglig leder

Fotografihuset er under etablering som et internasjonalt senter for fotografi i alle sjangre. Mens vi venter på en politisk beslutning om Sukkerbitens fremtid, arrangerer vi et pilotprogram på Sukkerbiten sommeren 2022. Vi søker nå en kunstnerisk og daglig leder, med tiltredelse fra 1. januar 2022 eller etter avtale.

Pilotprogram 2021

Fotografihusets pilotprogrammet handler om offentligheter, og våre to hovedutstillere i 2021 er Espen Tveit og Andrea Gjestvang. Vi arrangerer også en rekke prosjektutstillinger i samarbeid med andre. Les mer her.

Fotografihuset søker prosjektmedarbeidere

Fotografihuset utlyser tre timebaserte engasjementer fra mai til september: produsent/tekniker, informasjonsmedarbeider og arrangementsansvarlig. De ulike rollene kan kombineres eller deles ut fra søkernes kompetanse og tilgjengelighet. Søknadsfrist 7. mai.

Vår visjon

Om vi får det som vi vil blir Fotografihuset Oslos neste store kulturinstitusjon. Gjennom utstillinger, omvisninger, foredrag og workshops i våre gallerier og på nett, vil vi invitere amatører og profesjonelle, barn, unge og voksne, til å utforske fotografiet sammen med oss.

Du kan bidra!

For å nå frem politisk og gjennomføre vårt pilotprogram i 2021 trenger vi din støtte!

Byrådet snudde om Fotografihuset

Fotografihuset får 400 000 kroner i driftstilskudd i 2021. Dette betyr at bystyret står fast på vedtaket fra 2015 om å arbeide for å få til et fotografihus i Oslo, sier Jonas Ekeberg, kunstnerisk og daglig leder for Fotografihuset.

Kuttforslag kan stanse Fotografihuset

Byrådets kuttforslag på hele 70% kan bety full stopp for Fotografihuset – før utredningen om Sukkerbiten foreligger. I dette innlegget oppfordrer Fotografihusets ledelse og eiere bystyret til å opprettholde støtten.

Liv og røre på Sukkerbiten

Utviklingen av Sukkerbiten er satt på vent i påvente av byrådets utredning og byggesak. Også midlertidige tiltak på Sukkerbiten er satt på vent på grunn av restriksjoner som følge av

Slik blir Fotografihuset på Sukkerbiten

Vinneren av den internasjonale arkitektkonkurransen om utforming av Fotografihuset på Sukkerbiten er kåret, og Atelier Oslo stakk av med seieren i konkurranse med 97 andre bidrag. Kilde: Hav Eiendom Vinnerprosjektet