Fotografihuset AS er blitt Stiftelsen Fotografihuset.

Fra og med 1. januar 2023 overtok den nyetablerte Stiftelsen Fotografihuset all aktivitet fra tidligere Fotografihuset AS. Det er de to eierne av det gamle aksjeselskapet som står bak etableringen av den nye stiftelsen. 


Fellesorganisasjonen Foto-Norge og den fotografiske Stiftelsen Se har lenge hatt ambisjon om å kunne gå sammen om å videreføre arbeidet med Fotografihuset i form av en uavhengig, selvstendig stiftelse. Nå er ambisjonen realisert, og den nye stiftelsens styre er sammen med daglig ledelse og kunsterisk ansvarlig allerede i full gang med årets sesong på Sukkerbiten og Pilotprogrammet 2023. 

Den nye stiftelsen bak Fotografihuset viderefører samarbeidet med HAV Eiendom om bruk av tomta på Sukkerbiten i Oslo også i 2023. Også i år har vi vært så heldige å få med oss Oslo Kommune, Kulturrådet og Fritt Ord som økonomiske støttespillere, noe vi er både stolt, glad og svært takknemlig for. Vi fortsetter også samarbeidet med de andre aktørene på Sukkerbiten, Oslo Badstuforening og Raffinade. Vi har også spennende samtaler med andre samarbeidspartnere og gleder oss til fortsettelsen! 

Programmet for Pilotprogrammet 2023 er lansert og sesongen åpnet med Årets Bilde-utstilling i samarbeid med Pressefotografenes Klubb søndag 12. mars. Deretter ruller det på med spennende og aktuelle utstillinger og aktiviteter, som vi håper vil skape mange gode øyeblikk for mange mennesker gjennom sesong 2023! 

Fotografihusets ledelse

Styret i stiftelsen Fotografihuset representerer erfaren og allsidig kompetanse innen både fotografi og levende bilder, organisasjon, ledelse, økonomi, drift- og forretningsutvikling av kunst- og kulturinstitusjoner,

Kunstnerisk leder Karoline Hjorth og utstillingsleder Katharine MacDaid er økonomisk, administrativt og kunstnerisk ansvarlig for Fotografihuset. De utvikler Fotografihusets kunstneriske profil og står ansvarlig for utstillinger,
arrangementer og formidlingsaktiviteter.

Karoline Hjorth

Kunstnerisk ledelse

karoline@fotografihuset.no

Katharine MacDaid

Utstillingsleder

katharine@fotografihuset.no

Katrine Eltvik

Sosiale medier og kommunikasjon

Kari Margrethe Sabro

Teknisk utstillingssansvarlig

Fotografihuset er under etablering som Norges nye, internasjonale senter for fotografi.

 Fotografihuset skal vise utstillinger med norske og internasjonale fotografer og bli et sted der et bredt publikum kan oppleve den visuelle og sosiale kraften i fotografiet, både som kunstnerisk uttrykk og som hverdagsspråk.

Vi håper å kunne etablere oss i nye lokaler på Sukkerbiten utenfor Operaen i Oslo i løpet av få år. 

Organisasjon

Fotografiuset ble 28. november 2022 opprettet som stiftelse,: Stiftelsen Fotografihuset.
Organisasjonsnummer for den nye stiftelsen er 930 542 881.

Stiftelsen har som formål å fremme den allmenne forståelsen og engasjementet for fotografiet som medium for samfunnsaktuelle spørsmål- og problemstillinger, ytringsfrihet, kulturformidling, kulturbevaring og kunstnerisk uttrykk. Stiftelsen skal fremme kunnskap, engasjemet og forståelse for fotografiet som samfunnsnyttig- og opplysende formidligsform. Stiftelsen er en alminnelig stiftelse som ikke har næringsvirksomhet som formål.

Stiftelsens formål skal oppfylles gjennom å etablere, drive og videreutvikle Norges nye internasjonale senter for fotografi i Oslo «Fotografihuset».

Fotografihuset skal vise utstillinger med norske og internasjonale fotografer og bli et sted der et bredt publikum kan oppleve den visuell og sosiale kraften i fotografiet, både som kunstnerisk uttrykk og som hverdagsspråk.

Fotografihuset skal være en arena som kan løfte fren andre visuelle og/eller kunstneriske uttrykksformer i kombinasjon med fotografiet. Fotografihuset skal være en samlende, nasjonal arena for fremme av alle typer fotografiske sjangre.

Styret i Stiftelsen Fotografihuset 2023

[insta-gallery id="1"]

Følg oss @fotografihuset

Rull til toppen