Fotografihusets ledelse

Kunstnerisk leder Karoline Hjorth og daglig leder Katharine MacDaid er økonomisk, administrativt og kunstnerisk ansvarlig for Fotografihuset. De utvikler Fotografihusets kunstneriske profil og står ansvarlig for utstillinger, arrangementer og formidlingsaktiviteter.

Karoline Hjorth

Kunstnerisk leder

karoline@fotografihuset.no

Katharine MacDaid

Daglig leder

katharine@fotografihuset.no

Fotografihuset er under etablering som Norges nye, internasjonale senter for fotografi.

 Fotografihuset skal vise utstillinger med norske og internasjonale fotografer og bli et sted der et bredt publikum kan oppleve den visuelle og sosiale kraften i fotografiet, både som kunstnerisk uttrykk og som hverdagsspråk.

Vi håper å kunne etablere oss i nye lokaler på Sukkerbiten utenfor Operaen i Oslo i løpet av få år. Dette avgjøres i Oslo bystyre i 2021 eller 2022, når de bestemmer om Sukkerbiten skal brukes til en kombinasjon av kulturbygg og friområde, slik dagens reguleringsplan tilsier, eller om hele tomten skal bli friområde.

Les mer om Sukkerbiten og vinnerne av arkitektkonkurransen her.

Mens vi venter på politikernes utredning arrangerer vi i 2021 og 2022 et pilotprogram på Sukkerbiten. Les mer om programmet under utstillinger og arrangementer.

Les mer om våre visjoner og planer her.

Organisasjon

Fotografihuset er organisert som et aksjeselskap, eid 50/50 av de to organisasjonenes Foto-Norge og Stiftelsen SE.

Fellesorganisasjonen Foto-Norge har som formål «å styrke fotografiet og film i samfunnet, gjennom kunnskap, forståelse og respekt». Medlemsorganisasjonene er Norges Fotografforbund, Norske Reklamefotografer, Forbundet Frie Fotografer, Norske Naturfotografer, Norsk Fotohistorisk Forening, Norsk Skolefotoforbund, Institusjonsfotografenes Forening, Norsk Selskap for Fotografi, og Stiftelsen SE .

Stiftelsen Se ble etablert i 2005 for å realisere visjonen om et nasjonalt Fotografihus i Oslo. Stiftelsen har en o verordnet visjon om å bringe “fotografi til folket – folk til fotografiet”, og retter fokus mot prosjekter som bidrar til å fremme fotografiet

Styret

Følg oss @fotografihuset

Rull til toppen