Erik Gustafsson, Untitled I (Field Series), 2019. Luminogram, unik C-print, 90 x 76 cm.

Rasmus Vasli og Behzad Farazollahi

Endelig ny dato for denne: Samtaler om fotografi #4: Rasmus Vasli og Behzad Farazollahi. Meld deg på nederst på siden.

Serien «Samtaler om fotografi» er en viktig del av Fotografihusets pilotprogram i 2020 og 2021. Disse samtalene vil danne grunnlaget for en diskusjon om hva Fotografihuset i Oslo skal og bør være. Serien er delt i to: «Fotografsamtaler» og «Posisjoner i nordisk fotografi». Den første representerer fotografenes egne stemmer, den siste består av bidrag fra lærere, kuratorer og kritikere innen feltet.

I denne samtalen møter vi ledere for to fotogallerier i Oslo: Rasmus Vasli som er innehaver av Fotogalleri Vasli Souza og Behzad Farazollahi som er direktør for Melk. Begge er opprinnelig fotografer, og i denne samtalen snakker de om samtidsfotografiet ut fra sine erfaringer. Hvilke impulser gjorde at de to valgte å starte gallerier for fotografi? Hvilken type fotografi viser de, og hvordan har dette utviklet seg siden oppstarten i hhv. 2013 for Vasli Souza og 2009 for Melk? Hva gjør utstillingsformatet med fotografiet som medium? Hvordan påvirker Oslo som fotoby programmet? Har Oslo et marked for kunstfotografi? Eller er offentlige støtteordninger og institusjonelt samarbeid nøkkelen til videre utvikling? Ordstyrer er Lisa Bernhoft-Sjødin.

Foto: Sami Parkkinen, Arvi, 2014.

Rasmus Vasli (f. 1986) har en MA i Fine Art Photography fra the University of the Arts London. Han er medstifter og direktør og medstifter av Fotogalleri Vasli Souza, som ble startet i Malmö i 2013. Galleriets hovedfokus er unge, lovende, samtidskunstnere, med spesiell interesse for prosjekter som viser en «merkelig» og/eller humoristisk tilnærming. I 2019 flyttet galleriet til Oslo.

Behzad Farazollahi (f. 1987) arbeider som billedkunstner og kurator. Sammen med Bjarne Bare etablerte han galleri MELK i 2009, som fokuserer på skandinavisk samtidsfotografi. I 2015 kuraterte MELK Dislocating Surfaces: New Scandinavian Photography på Kunstnernes hus og i forbindelse med utstillingen utarbeidet de også en omfattende publikasjon. I år er Farazollahi en av tre kuratorer bak den første triennalen for kontemporær fotografi med tittelen New Visions ved Henie Onstad Kunstsenter. Han er også medredaktør for boken Why Photography? som ble lansert i forbindelse med utstillingen.

Arrangementet er gratis, men antall plasser er begrenset. Vi anbefaler derfor forhåndspåmelding. Eventuelle ledige plasser er tilgjengelige på stedet.

Fotografihuset følger myndighetenes råd og pålegg i forbindelse med den pågående koronapandemien. Vi ber publikum holde en meter avstand og holde seg hjemme dersom de er syke.

Samtalen blir streamet direkte på Instagram. Her finner du også opptak av de tidligere samtalene.

Tid: Torsdag 24. september kl. 18. Totalt 24 plasser.

Arrangementene foregår i vår midlertidige utstillingspaviljong, og vi oppfordrer gjestene til å kle seg varmt nå mot slutten av sommeren.

Når du ser meldingen «Message sent» her på nettsiden er påmeldingen mottatt av oss. Vi bekrefter din påmelding per epost før arrangementet.

Del denne saken

Share on facebook
Share on email