Ingrid Eggen, Knoxs #7, 2017.

Ingrid Eggen: Knex, Knax, Knoxs, Virvx og Handl

Den norske kunstneren Ingrid Eggen er første soloutstiller når Fotografihuset åpner sitt pilotprogram på Sukkerbiten i Oslo den 20. august.

Eggen viser utendørsutstillingen Knex, Knax, Knoxs, Virvx og Handl (2017–2020). Utstillingen består av fotografier som forstiller kropper, hender og ansikter som i små fakter og forvridde gester skaper et skulpturelt, nesten arkitektonisk uttrykk, eller noe som ligner et tegnspråk basert på et ukjent alfabet. På Sukkerbiten kan publikum oppleve disse ambivalente fotografiene med byen som bakgrunn. Utstillingen er kuratert av Jonas Ekeberg.

Ingrid Eggen, Virvx #3, 2018.

Ingrid Eggen (f. 1979) er er utdannet på Kunsthøgskolen i Oslo, Konstfack i Stockholm, og Akademin Valand i Gøteborg. Hun jobber i hovedsak med analogt fargefotografi og video, og har de siste årene startet eksperimentering med skulptur. Eggen har stilt ut ved institusjoner som Melk, Oslo Kunstforening, Kunstnerforbundet, Fotogalleriet, 1857, Haugar Vestfold kunstmuseum, Lillehammer kunstmuseum, Norge, Centro de la Imagen, Mexico City og Ulterior Gallery, New York. Hun ble i vår innkjøpt av Nasjonalmuseet. Eggen er aktuell i utstillingen New Visions – The Henie Onstad Triennale for Photography and New Media ved Henie Onstad Kunstsenter frem til 13.9.20.

Utstillingsperiode 20. august – 27. september 2020.

Rull til toppen