Velkommen til Fotografihusets nye ledere Karoline Hjorth og Katharine MacDaid!

Velkommen til Fotografihusets nye ledere Karoline Hjorth og Katharine MacDaid!

Karoline Hjorth er Fotografihusets nye kunstneriske leder, og Katharine MacDaid er daglig leder!

Fra Karoline Hjorth: «Jeg gleder meg til å starte det flunkende nye året som kunstnerisk leder for Fotografihuset! Det blir spennende å bli med videre i jakten på husly, og ikke minst ser jeg frem til å fyre opp fotognister i alle himmelretninger gjennom dette årets utstillingsprogram!»

Med bakgrunn i kunstfotografi og journalistikk, ispedd en liten porsjon sjømannsliv, har jeg arbeidet som kunstner, fotograf og forfatter siden 2009. Med portrettet som metodisk utgangspunkt arbeider jeg med utstillinger, installasjoner og publikasjoner, og blir alltid takknemlig om et prosjekt jeg har jobbet med over lang tid finner sin endelige form mellom to permer. Min første bok Mormormonologene kom ut i 2011, etterfulgt av Algoritmeanekdoter i 2019. Gjennom det tiårige samarbeidet med min finske makker Riitta Ikonen har jeg hatt æren av å gi ut tre bøker til; Eyes as Big as Plates (2017), Time is a ship that never casts anchor (2018), og den rykende ferske Eyes as Big as Plates 2, som akkurat har kommet fra trykken.
www.karolinehjorth.com

Fra Katharine MacDaid: “I’m very excited to be the new daglig leder at Fotografihuset, and to have the opportunity to help build a photographic space in Oslo that becomes a cultural fixture for the whole community. I really believe Oslo needs somewhere for all kinds of photographic narratives to be heard, from the experimental to the more traditional. Photography is the most democratic artform, we all understand photography quite instinctively and it is part of all of our lives in so many ways. At Fotografihuset we are building a space to present what is both fresh and contemporary, alongside established ways of seeing, somewhere that the photographic community will know as a creative hub and as a supportive and inspiring institution with a love of the medium as its guiding principle.”

Katharine MacDaid er en irsk kunstner og lærer basert i Oslo, hun har en MA i fotografi fra Royal College of Art, London. Hennes fotografiske praksis sentrerer seg om landskapets psykologiske kraft innenfor selvbiografiske narrativer. Etter en oppvekst i utlandet av irske foreldre, hvor hun kontinuerlig flyttet fra ett land til et annet, bruker hun fotografiet som en måte å undersøke en iboende følelse av ubehag. Etter sin MA, flyttet Katharine tilbake til Sultanatet av Oman i flere år for å lage verket: Of Calling Shapes and Beckoning Shadows, en konfrontasjon med spøkelser fra barndommen. Hun brukte deretter tid på å jobbe i Alaska, og publiserte til slutt sin første bok, The Fireweed Turns. The Fireweed Turns ble lansert på Photographer’s Gallery i London, i 2019. Katharine arbeider for tiden med et nytt arbeid i Nord-Irland. Hun underviser fotografi i Storbritannia og Midtøsten og er for tiden gjestementor ved Bilder Nordic School of Photography.
http://www.katharinemacdaid.com

Vi ønsker Karoline og Katharine varmt velkommen!

Vennlig hilsen Fotografihuset

Skroll til toppen