Åpning av Fotografihusets pilotprogram 2020/2021

Ingrid Eggen, Knoxs #7, 2017.

Åpning av Fotografihusets pilotprogram 2020/2021

Den norske kunstneren Ingrid Eggen blir første soloutstiller når Fotografihuset åpner sitt pilotprogram på Sukkerbiten i Oslo den 20. august. Samtidig presenterer vi prosjektet #BRIST og diskusjonsrekken «Samtaler om fotografi».

Fotografihuset er under etablering som Norges nye, internasjonale senter for fotografi. Byggestart på Sukkerbiten var planlagt i 2021, men er utsatt i påvente av Oslo byråds utredning om en mulig alternativ bruk av området.

Pilotprogrammet vil gå over to år og består av utstillinger, foredrag og debatter i en midlertidig konteinerpaviljong på Sukkerbiten i Bjørvika. Denne sensommeren presenterer vi tre hovedprosjekter: Ingrid Eggen, Knex, Knax, Knoxs, Virvx og Handl (2016–2020), prosjektutstillingen #brist og serien «Samtaler om fotografi».

I tillegg til utstillingene og samtalene vil pilotprogrammet også bestå av et partnerprogram og et formidlingsprogram. Disse programelementene vil bli introdusert gradvis utover høsten.

Åpningen og arrangementet er gratis, men antall plasser er begrenset. Vi anbefaler derfor forhåndspåmelding. Eventuelle ledige plasser er tilgjengelige på stedet. 

Utstillingsåpning: 20. august kl. 18.00, påmelding nederst på siden.

Samtale: Jonas Bendiksen og Andrea Gjestvang 21. august kl. 18.00, påmelding her.

Fotografihusets utstillinger presenteres utendørs og er alltid åpne. Paviljongen er åpen og betjent fra 16 til 18 på hverdager og fra 12 til 18 i helgene. På Sukkerbiten finnes også et serveringstilbud i regi av Raffinade AS. Pilotprogrammet foregår frem til 27. september 2020 og starter opp igjen i mai 2021. Fullstendig program finnes på fotografihuset.no.

Fotografihuset følger myndighetenes råd og pålegg i forbindelse med den pågående koronapandemien. Vi ber publikum holde en meter avstand og holde seg hjemme dersom de er syke.

Tid: Torsdag 20. august 2020 kl. 18.

TORSDAG 20. AUGUST KL. 16:58: ARRANGEMENTET ER FULLTEGNET – PÅMELDINGEN ER STENGT.

Skroll til toppen